Webinar "Zeggenschap over technologische innovatie in de verpleeghuiszorg" (10 nov.)

Uitnodiging webinar

Zeggenschap over technologische innovatie

in de verpleeghuiszorg

Vrijdag 10 november 2023, 9.30 – 10.45 uur

Inhoud: Technologie verandert ons werk, en digitale technologie misschien wel steeds sneller. Maar hoe zorgen we dat iedereen daarin mee kan en dat de technologie ook echt een verbetering is? De wet op ondernemingsraden (WOR) kent een aantal bepalingen die rechten geven met betrekking tot technologie, bijvoorbeeld een adviesrecht op het invoeren van nieuwe technologie, maar onderzoek naar de werking ervan ontbrak tot nu toe. Robbert Coenmans onderzocht die werking daarom in de verpleeghuiszorg, waar technologische innovatie daadwerkelijk plaatsvindt en de WOR ook relatief goed wordt nageleefd. Hij combineerde daarvoor jurisprudentieonderzoek en archiefonderzoek met interviews met betrokkenen in de praktijk.

Programma:

 9.30 uur. Stand van zaken in de arbeidsverhoudingen

 9.40 uur. Inleiding Robbert Coenmans

10.10 uur. Discussie

 

Spreker: dr Robbert Coenmans is werkzaam voor de FNV en was eerder voorzitter van FNV-Jong. Zijn proefschrift Technologierechten van de ondernemingsraad in de zorgpraktijk, schreef hij aan de Tilburg Law School bij Ton Wilthagen en Steven Jellinghaus.

Algemene informatie:

  • U bent van hart welkom deel te nemen
  • Toegang: De toegang is gratis voor leden van NvA, die zich daarvoor vooraf hebben aangemeld. Aspirant-leden kunnen ook meedoen.  
  • U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst tot dinsdag 7 november a.s. via yvonnesiemons@basisenbeleid.nl.
Details
Datum: 
vrijdag, 10 november, 2023 - 09:30
BijlageGrootte
Bestand Flyer58.74 KB